Байден і Путін не зустрічатимуться в Женеві – Білий дім

Байден і Путін не зустрічатимуться в Женеві – Білий дім

Укрінформ
Двосторонні переговори між США й Росією, заплановані на 10 січня в Женеві, не передбачають особистої зустрічі глав держав.

Про це заявив під час телефонного брифінгу в середу високопоставлений представник адміністрації США, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Не очікується, що президенти Байден і Путін візьмуть участь у переговорах у Женеві»,- зауважив чиновник у відповідь на запитання журналістів, чи допускають у Білому домі формат зустрічі найвищого рівня.

Він пояснив, що 10 січня заплановані двосторонні переговори США-Росія в межах діалогу зі стратегічної стабільності. Делегацію з американського боку формуватимуть представники Держдепартаменту США, Пентагону та інших відомств.

«Але просто хочу повторити: ми не очікуємо, що президент Байден і президент Путін візьмуть участь у цих обговореннях 10 січня»,- підкреслив чиновник.

Як повідомляв Укрінформ, напередодні Державний департамент США офіційно підтвердив дати переговорів з росіянами щодо ситуації навколо України. Зокрема, 10 січня запланований двосторонній діалог зі стратегічної стабільності. Крім того, на 12 січня заплановане засідання Ради НАТО - Росія, а 13 січня - обговорення в ОБСЄ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-