У Мінську висунули обвинувачення журналісту «Радыё Свабода»

У Мінську висунули обвинувачення журналісту «Радыё Свабода»

Укрінформ
Слідство в Мінську висунуло журналісту Білоруської служби "Радіо Свобода" Олегу Груздиловичу обвинувачення за статтею про організацію та підготовку дій, які «грубо порушують громадський порядок», йому загрожує до чотирьох років позбавлення волі.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє сайт медіа. 

Чоловік обвинувачується в участі у несанкціонованому мітингу, на якому він працював як журналіст. Груздилович вину не визнає. Влада заявляє, що він не міг працювати кореспондентом "Радыё Свабода" без акредитації міністерства закордонних справ. Проте Груздилович був на акції і як позаштатний співробітник газети "Народна воля".

63-річний Груздилович працює на "Радыё Свабода" з початку 90-х років. Його було затримано 16 липня і звільнено через 10 днів без пред'явлення обвинувачень під підписку про явку. Перед звільненням він тримав триденне голодування. 23 числа люди в масках демонстративно виламали двері до його будинку і знову затримали його. Зараз журналіст перебуває під арештом у СІЗО-1 в центрі Мінська.

23 грудня стало відомо, що білоруська влада визнала сайт Білоруської служби РС "екстремістським формуванням". Редакція служби в Мінську розгромлена силовиками. Під арештом перебуває позаштатний журналіст "Радіо Свобода" Андрій Кузнєчик. Консультант "Радіо Свобода" Ігор Лосік уже півтора року сидить у в'язниці. Його засуджено до 15 років колонії суворого режиму. 

Нагадаємо, після сфальсифікованих президентських виборів у 2020 році в Білорусі розгорнулися масові протести проти нелегітимного режиму Лукашенка, відповіддю на які стали жорстокі репресії диктатора проти власного народу.

Демократичні країни світу не визнають легітимності режиму Лукашенка. ЄС застосував проти цього режиму вже п'ять раундів санкцій, які зараз поширюються на 183 особи і 26 компаній.

Фото: svaboda.org

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-