В Афганістані жінки вийшли на акцію проти дій режиму Талібан

В Афганістані жінки вийшли на акцію проти дій режиму Талібан

Укрінформ
Група жінок влаштувала громадську акцію в Кабулі із закликом поважати права жінок та звинуватила Талібан у таємному вбивстві солдат, які служили колишньому, підтримуваному США, уряду.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на Al Jazeera.

«Близько 30 жінок зібралися біля мечеті в центрі Кабула у вівторок і пройшли кілька сотень метрів, скандуючи «справедливість, справедливість», перш ніж їх зупинили підрозділи Талібану», - цитує Al Jazeera кореспондента AFP.

Таліби також намагалися перешкодити журналістам висвітлювати марш. Бойовики Талібану ненадовго затримали групу репортерів і конфіскували обладнання у деяких фотографів, видаливши зображення з їхніх камер, перш ніж повернути їх.

«Я хочу сказати всьому світу, сказати талібам припинити вбивства. Ми хочемо свободи, ми хочемо справедливості, ми хочемо дотримання прав людини», - сказала AFP Наєра Коахістані, одна з учасниць акції в Кабулі.

Відтоді, як Талібан повернувся до влади в серпні, було фактично заборонено несанкціоновані протести, демонстрації проти свого правління блокуються.

Під час акції протесту учасниці заявили, що загальна амністія, оголошена талібами у серпні, порушується. Жінки також висловили заперечення проти обмежень, з якими жінки стикаються під час правління Талібану.

Протест відбувся через кілька тижнів після оприлюднення звітів Організації Об'єднаних Націй, Amnesty International та Human Rights Watch, які заявили про понад 100 позасудових убивств, здійснених талібами з моменту захоплення влади.

Як повідомляв Укрінформ, в Афганістані міністерство із заохочення доброчесності та запобігання порокам, створене після повернення до влади руху Талібан, заборонило жінкам подорожувати без супроводу на відстань понад 72 кілометри. Також, згідно з рекомендаціями міністерства, усі власники транспортних засобів в Афганістані можуть пропонувати поїздки лише тим жінкам, які носять хіджаб.

Фото: EPA


Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-