Ексгубернатор Нью-Йорку не піде під суд через «небажані поцілунки»

Ексгубернатор Нью-Йорку не піде під суд через «небажані поцілунки»

Укрінформ
Колишнього губернатора Нью-Йорку Ендрю Куомо, який подав у відставку влітку цього року через звинувачення у залицянні до жінок, не притягуватимуть до кримінальної відповідальності за «небажані поцілунки».

Про це заявила окружний прокурор Вестчестера Мімі Рока, повідомляє Укрінформ із посиланням на Axios та CNN.

Хоча офіс окружного прокурора знайшов докази, які підтверджують звинувачення, Рока, відповідно до вимог законодавства Нью-Йорку, не висуватиме обвинувачення.

«Незважаючи на те, що звинувачення та свідки заслуговують на довіру, і поводження (Куомо) викликає занепокоєння, ми не можемо висувати кримінальне обвинувачення», - ідеться в заяві прокурора.

Водночас це не означає, що Куомо звільняється від будь-якої іншої відповідальності, додала вона, зазначивши, що повноваження окружного прокурора стосуються лише кримінальних злочинів.

«Ми продовжуємо визнавати сміливість жінок і свідків, які співпрацювали з правоохоронними органами, і готові й далі підтримувати їх і всіх постраждалих», - зауважила прокурор.

Згідно із заявою офісу окружного прокурора слідчі Вестчестера зосередилися на двох заявах, отриманих від поліцейської, яка служила в охороні Куомо, а також від жінки, що спілкувалася з ексгубернатором на одному із заходів. Обидві жінки стверджували, що Куомо поцілував їх без їхньої згоди.

Поліцейська розповіла, що під час чергування, коли вона охороняла губернатора в його будинку в окрузі Вестчестер, він запитав її, чи можна її поцілувати. Вона сказала «звичайно», остерігаючись наслідків відмови. Губернатор поцілував її в щоку, зазначивши «щось на кшталт: «О, я не повинен цього робити» чи «Якщо це не суперечить правилам».

Друга жінка розповіла слідчим, що на заході в середній школі округу Вестчестер Куомо при зустрічі взяв її за руку, притягнув до себе й поцілував у щоку, «не спитавши дозволу на таке привітання».

Водночас повідомляється, що нині триває кілька розслідувань дій Куомо, зокрема й слідчими окружної прокуратури Мангеттена. Також ведеться федеральне розслідування щодо звинувачень у сексуальних домаганнях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-