Байден скасував обмеження на в'їзд до США для громадян восьми країн Африки

Байден скасував обмеження на в'їзд до США для громадян восьми країн Африки

Укрінформ
Президент США Джо Байден затвердив прокламацію, яка скасовує введені у листопаді обмеження для в’їзду на американську територію всіх подорожуючих з восьми країн Південної Африки через загрозу штаму Омікрон.

Документ оприлюднений у вівторок на офіційному сайті Білого дому, повідомляє Укрінформ.

«Держсекретар, міністр транспорту та міністр внутрішньої безпеки мають переглянути постанови, накази, керівні документи, політику, а також будь-які інші аналогічні дії відомств, розроблені відповідно до (попередньої – ред.) Прокламації 10315 та у відповідних випадках розглянути можливість перегляду або скасування цих дій»,- наголошується в документі.

При цьому зазначається, що прокламація про скасування обмежень набуває чинності 31 грудня 2021 року о 0:01 за східноамериканським часом.

Як повідомляв Укрінформ, у листопаді адміністрація США ухвалила рішення призупинити прийом громадян з Південної Африки, Ботсвани, Зімбабве, Намібії, Лесото, Есватіні, Мозамбіку й Малаві. Це рішення ґрунтувалося на заходах, необхідних для протистояння загрозам від нового COVID-штаму Омікрон, який уперше був зареєстрований у цьому регіоні Африки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-