Розслідування штурму Капітолія триватиме щонайменше до осені – CNN

Розслідування штурму Капітолія триватиме щонайменше до осені – CNN

Укрінформ
Розслідування штурму Капітолія 6 січня, яке проводить комітет Палати представників, очолюваний демократами, може тривати до осені 2022 року, коли планується оприлюднити остаточний звіт.

Про це повідомив у вівторок телеканал CNN із посиланням на джерело в комітеті, передає Укрінформ.

«Обраний комітет Палати представників з розслідування заворушень 6 січня на Капітолійському пагорбі працює над тим, щоб оприлюднити проміжну доповідь з початковими висновками до літа, а остаточний звіт – восени 2022 року», - зазначається в повідомленні.

Водночас не виключено, що терміни можуть бути пересунуті.

Раніше законодавці, залучені до розслідування, заявили, що у 2022 році мають намір надати громадськості більше інформації щодо процесу. Це включатиме, зокрема, відкриті слухання в Конгресі США.

Поки що конгресмени не оприлюднили конкретних дат, коли проходитимуть основні засідання. Однак уже зараз члени комітету наголошують, що «це буде незвичний тип слухань».

Як повідомлялося, в Палаті представників американського Конгресу діє обраний комітет, який проводить розслідування подій 6 січня, коли натовп прихильників Дональда Трампа штурмував будівлю Капітолія. Досі більшість часу комітет працював за зачиненими дверима, у тому числі коли заслуховував сотні показів свідків колишніх помічників президента Трампа, організаторів мітингу та інших посадовців. За весь час комітет організував лише одне відкрите слухання, де виступили офіцери, які захищали Капітолій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-