Індонезія скасує заборону на польоти Boeing 737 MAX

Індонезія скасує заборону на польоти Boeing 737 MAX

Укрінформ
Після проведення необхідних оцінок безпеки Індонезія зніме заборону на польоти Boeing 737 MAX через три роки після того, як літак компанії Lion Air зазнав аварії в 2018 році.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reuters

Індонезія скасує заборону після оцінки змін у системі цієї моделі літака, йдеться у заяві міністерства транспорту країни.

Дозвіл на повернення Boeing 737 MAX надійшов через кілька місяців після того, як модель повернулася до експлуатації в Сполучених Штатах та Європі, а також отримала дозвіл на приземлення в інших країнах, зокрема Австралії, Японії, Індії, Малайзії, Сінгапурі та Ефіопії.

У заяві міністерства йдеться про те, що пілотам авіаліній, що базуються в Індонезії, доведеться пройти додаткову підготовку на тренажерах, перш ніж вони знову зможуть керувати Boeing 737 MAX.

Як повідомлялося, 189 людей загинули, коли літак компанії Lion Air впав у Яванське море невдовзі після зльоту у жовтні 2018 року. Аналогічний смертоносний інцидент з літаком Ethiopian Airlines 737 MAX у березні наступного року спонукав авіаційну владу всього світу відмовитися від використання даної моделі літака. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-