У Центральній Африці війська Нігерії та Нігеру провели зачистку від джихадистів

У Центральній Африці війська Нігерії та Нігеру провели зачистку від джихадистів

Укрінформ
Шестеро солдатів і щонайменше 22 джихадисти загинули в боях у районі озера Чад у Центральній Африці.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на Guardian.

Операцію, проведену об’єднаним силами Нігеру та Нігерії за підтримки винищувачів, самі представники військових назвали «успішною» і заявили, що їм допомогла «рішуча підтримка американських партнерів».

Регіон навколо озера Чад, що межує з Нігерією, Нігером, Камеруном і Чадом, став притулком для «Боко Харам» і джихадистів, пов’язаних з «Ісламською державою».

У своїй заяві багатонаціональна об’єднана оперативна група, до якої входять війська з цих чотирьох країн, повідомила, що протягом трьох тижнів вели зачистку на нігерійському боці кордону.

Під час операції, що завершилася у вівторок, загинуло шестеро військовослужбовців, 23 - отримали легкі поранення, ідеться в повідомленні.

«Щонайменше 22 терористи були нейтралізовані», - зазначають військові, маючи на увазі джихадистів.

Перша фаза операції розгорнулася в районі Малам Фаторі, друга - в районах Ареге, Гашигер, Асага і Камагунма, повідомили в оперативному штабі.

Нагадаємо: об’єднані сили були створені 1994 року для боротьби з бандитизмом на північному кордоні Нігерії. Пізніше, коли радикальне ісламське угрупування «Боко Харам» розпочало криваве повстання на північному сході країни, об’єднані сили були розширені на сусідні країни.

Нігер, найбідніша країна у світі, відповідно до індексу людського розвитку ООН, також бореться з нападами джихадистів на західному кордоні з Малі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-