Папа Римський прийняв відставку свого ключового радника

Папа Римський прийняв відставку свого ключового радника

Укрінформ
Папа Римський Франциск прийняв відставку кардинала Пітера Тарксона, який був його ключовим радником з питань клімату та соціальної справедливості.

Про це повідомляє Reuters, передає Укрінформ.

Пресслужба Ватикану у четвер оголосила, що кардинал Тарксон залишив посаду глави департаменту, який називається Дикастерія служіння цілісному людському розвитку. Вона була створена у 2016 році та опікувалася проблемами миру, справедливості, міграції, а також займалася благодійністю.

У відставку подали й інші настоятелі Дикастерії, до якої увійшли чотири Папські ради.

«Після перших п’яти років діяльності зі статутом, затвердженим на випробувальний період, та за результатами візитації, проведеної минулого літа, настоятелі Дикастерії служіння цілісному людському розвитку подали Вселенському Архиєреєві прохання про відставку», - йдеться у заяві.

Виконувати обов’язки префекта Дикастерії служіння цілісному людському розвитку тимчасово доручено кардиналу Майклу Черні, він стане до роботи 1 січня 2022 року.

Кардиналу Тарксону 73 роки, він народився у Гані. Його називали ключовим радником Папи Франциска. Саме Тарксон представляв Ватикан на міжнародних заходах, таких як Економічний форум у Давосі. До сьогодні він був єдиним африканським кардиналом на такій високій посаді.

Дехто вважає, що Тарксон міг би претендувати на папський престол, щоб стати першим за 1,5 тисячі років понтифіком африканського походження. До досягнення 80-річного віку він ще може взяти участь у конклаві.

Фото: b.dk

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-