Boeing та Airbus просять Білий дім відкласти запуск 5G у Штатах

Boeing та Airbus просять Білий дім відкласти запуск 5G у Штатах

Укрінформ
Найбільші у світі виробники комерційних літаків попросили адміністрацію президента США Джо Байдена відтермінувати запуск мобільного зв'язку 5G наступного місяця.

Як повідомляє Укрінформ, про це повідомляє CNN.

Генеральний директор Boeing Девід Калхун і генеральний директор Airbus Americas Джеффрі Кніттель надіслали листа міністру транспорту Піту Буттіджічу, в якому йшлося про те, що запланований на 5 січня запуск стільникового зв'язку нового покоління може зустріти на своєму шляху перешкоди, які можуть негативно вплинути на здатність літаків безпечно працювати.

Йдеться про прилади, відомі як радіолокаційні висотоміри, які необхідні пілотам комерційних авіалайнерів для безпечної посадки в умовах поганої видимості. За їхніми підрахунками, ці перешкоди можуть вплинути на сотні тисяч рейсів щороку, затримуючи рейси або змушуючи їх змінювати маршрут.

Генеральні директори компаній заявляють, що вони розробили нову пропозицію щодо обмеження потужності передачі 5G поблизу аеропортів і закликають адміністрацію Байдена співпрацювати з Федеральною комісією зі зв'язку для ухвалення такого плану.

За їхніми словами, наслідки запуску 5G «величезні та відбуваються у той час, коли наша галузь все ще бореться із пандемією COVID-19».

Федеральне управління цивільної авіації оголосило попередньо у цьому місяці нове правило, яке забороняє пілотам використовувати автопосадку та інші певні системи польоту на малих висотах, де бездротові сигнали 5G можуть заважати роботі бортових приладів, що вимірюють відстань літака до землі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-