Головний санлікар США радить бустерну дозу через загрозу Омікрону

Головний санлікар США радить бустерну дозу через загрозу Омікрону

Укрінформ
Новий штам Омікрон загрожує різким сплеском захворювань найближчим часом, і його наслідки різко відрізнятимуться для тих людей, хто пройшов повний курс вакцинації та отримав бустерну дозу, та осіб, які не зробили цього.

Про це заявив у понеділок в ефірі CBS Mornings головний санітарний лікар США доктор Вівек Мерті, передає Укрінформ.

«Ближчими тижнями ми побачимо сплеск захворювань. І це тому, що Омікрон неймовірно заразний, і ви знаєте, ми повинні бути до цього готові», – зауважив Мерті.

При цьому він наголосив на важливості для всіх отримати бустерну дозу вакцини.

«Буде значна різниця між протіканням (захворювання – ред.) у тих, хто вакцинований і отримав бустерну дозу, та тих, хто не вакцинований»,- наголосив головний санлікар.

Він пояснив, що щеплені люди або можуть не заразитися взагалі, або матимуть легкі симптоми.

«Якщо ви не вакциновані, це привід хвилюватися за вас. Хвилюватися через те, що ваш ризик потрапити в лікарню або, не дай Боже, втратити своє життя від цього вірусу, є досить значним», – зауважив Мерті.

Він підкреслив, що вакцинація, у тому числі додатковою дозою, є «найкращим способом захистити себе, навіть від Омікрону».

Як повідомляв Укрінформ, американський фармацевтичний виробник Moderna заявив, що щеплення його третьою дозою вакцини проти коронавірусу в десятки разів збільшує рівень нейтралізуючих антитіл проти COVID-штаму Омікрон.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-