Папа Римський Франциск святкує 85-річчя

Папа Римський Франциск святкує 85-річчя

Укрінформ
Папі Римському Франциску сьогодні виповнилося 85 років.

Про це повідомляє Vatican News.

Як зазначається, вже дев’ятий рік поспіль Папа Франциск відзначає свій день народження на Петровому престолі.

Він народився 17 грудня 1936 року в столиці Аргентини Буенос-Айресі в родині італійських мігрантів Маріо і Реджіни Марії Бергольйо, при хрещенні дістав ім’я Хорхе Маріо.

Це перший в історії вихідець з Латинської Америки й перший єзуїт на Петровому престолі.

Коли його, на той час архиєпископа Буенос-Айреського, запитували, чому залишився мешкати в простій квартирі та воліє сам готувати собі їжу, він відповів: «Мій люд убогий, а я – один із них».

Простота, уважність до «невидимих» і не зосереджування на собі - такими є характерні риси життя Папи, зазначають у Ватикані.

День народження Папи є звичайним робочим днем у Ватикані, однак завжди супроводжується жестами солідарності. Наприклад, 2020 року понтифік надіслав до Венесуели 4 апарати вентиляції легень. У 2017 році Папа приймав вітання від дітей, які отримують допомогу в педіатричному диспансері святої Марти, що діє при Ватикані, пригостивши їх великим тортом. А у 2016 році він відсвяткував своє 80-річчя із безпритульними, запросивши їх на сніданок до «Дому святої Марти», яких на завершення пригостив аргентинськими солодощами. Цей жест відтоді повторюється у благодійних їдальнях у Римі: 17 грудня гостям подається десерт від імені Папи, а ті, хто знаходить притулок у нічліжках, отримують невеликі подарунки.

Як повідомлялося, архиєпископ Буенос-Айреський Хорхе Маріо Бергольйо був обраний папою на конклаві 2013 року. Ім'я Франциск прийняв на честь Франциска Ассізького.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-