У США заарештували інженера за спробу «злити» РФ інформацію про винищувачі

У США заарештували інженера за спробу «злити» РФ інформацію про винищувачі

Укрінформ
У США заарештували 63-річного інженера підприємства, що виконувало оборонні замовлення, за звинуваченням у спробі передати секретну інформацію "російському агенту".

Про це повідомляє міністерство юстиції, передає Укрінформ із посиланням на АР.

ФБР провело операцію під прикриттям проти Джона Мюррея Роу-молодшого з Південної Дакоти після того, як його звільнили з роботи за порушення безпеки. Він пропрацював майже 40 років інженером-випробувачем для оборонних підрядників і мав допуски до системи безпеки.

Увагу ФБР Роу привернув після того, як запитав у колег, чи може одночасно мати американський і російський допуски до секретної інформації.

Як зазначається, чоловік певний час листувався електронною поштою з таємним співробітником ФБР, який видавав себе за російського агента. Роу поділився технічними подробицями про американські військові винищувачі, а також казав, що зацікавлений у переїзді до Росії та наданні інформації її уряду.

Розслідування ФБР тривало 8 місяців. Роу заарештували у середу ввечері в Ліді, Південна Дакота, за звинуваченням у спробі передати інформацію про національну оборону для допомоги іноземному уряду. Йому може загрожувати довічне ув’язнення. Він постане перед судом сьогодні, 17 грудня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-