Філіппінам загрожує потужний тайфун, тисячі людей евакуювали

Філіппінам загрожує потужний тайфун, тисячі людей евакуювали

Відео
Укрінформ
У Філіппінах евакуювали тисячі людей до укриттів через наближення до узбережжя країни потужного тайфуну.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Associated Press.

Метеорологи зазначають, що зафіксували тайфун «Рей» у 175 кілометрах на схід від південної провінції Сурігао дель Норте. Тайфун підживлюється вітром швидкістю до 185 кілометрів на годину із поривами до 230 км на годину та рухається на захід. Він уже в другій половині дня четверга може обрушитися на Острови Дінагат на південному сході країни.

У деяких південних та центральних провінціях діє штормове попередження у зв’язку з тайфуном. Жителів закликають триматися далі від узбережжя та розташованих у низинах селищ, інших ризикованих районів через можливі повені, зсуви.

Також філіппінська берегова охорона заборонила суднам виходити у зону високого ризику, зупинила роботу поромів та вантажних суден у десятках портів. Берегова охорона готується до евакуації та рятувальних операцій. Окрім цього, скасовано десятки внутрішніх авіарейсів.

Повідомляється, що десятки тисяч жителів евакуйовані до укриттів, розташованих у школах та урядових будівлях. Частину з них евакуювали примусово. Водночас уряд намагається уникати великих скупчень в укриттях через небезпеку зараження Омікроном.

ЗМІ зазначає, що щороку через Філіппіни проходить близько 20 штормів та тайфунів. Архіпелаг розташований у так званому «Вогняному кільці», сейсмічно активному регіоні Тихого океану.

Як повідомляв Укрінформ, потужний землетрус магнітудою 7,4 стався у східній Індонезії, після чого метеорологи оголосили про можливість цунамі.

Фото: ROLEX DELA PENA/EPA-EFE/Shutters

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-