Джонсон пообіцяв Путіну жорсткі економічні санкції у разі вторгнення в Україну

Джонсон пообіцяв Путіну жорсткі економічні санкції у разі вторгнення в Україну

Укрінформ
Прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон заявив, що Сполучене Королівство і вся Група семи (G7) запровадять проти РФ серйозні економічні санкції, якщо вона все ж вирішить вторгнутися в Україну.

Про це він сказав під час виступу в Палаті громад британського парламенту, передає Укрінформ із посиланням на Express.

"Я сказав президентові Путіну в понеділок про те, з чим, на мою думку, всі в G7 та поза нею погоджуються: що якщо Росія розпочне вторгнення на суверенну територію України... тоді буде надзвичайно жорсткий пакет економічних санкцій запроваджений нашими союзниками, Великою Британією та друзями в усьому світі", - заявив Джонсон.

Водночас він наголосив, що Велика Британія "й надалі надаватиме допомогу Україні", а також сприятиме "нарощуванню сил НАТО на периферії".

Як повідомлялося, прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон у телефонній розмові з президентом РФ Володимиром Путіним 13 грудня попередив його про «серйозні наслідки» в разі агресії проти України.

Біля кордонів України вже зосереджено близько 100 тис. російських військових.

Глава ГУР МОУ Кирило Буданов заявив, що вторгнення військ РФ може відбутися у січні-лютому відразу з кількох напрямків: через ділянки східних кордонів (як контрольовані, так і не підконтрольні Києву), а також з Криму та Білорусі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-