У Конгресі США закликали Мін'юст покарати главу апарату Трампа

У Конгресі США закликали Мін'юст покарати главу апарату Трампа

Укрінформ
Палата представників американського Конгресу прийняла постанову зі зверненням до Мін’юсту США щодо притягнення до кримінальної відповідальності Марка Медоуза, колишнього главу апарату Білого дому за президентства Дональда Трампа.

Як повідомляє The Hill, конгресмени вимагають покарати ексчиновника через його неповагу до Конгресу, передає Укрінформ.

«Постанова Палати представників спрямовує справу Медоуза до Міністерства юстиції за обвинуваченням у злочинній неповазі (до Конгресу – ред.) через його відмову свідчити перед обраним комітетом, який розслідує штурм (Капітолію – ред.) 6 січня», - зазначається в повідомленні.

Медоуз надав на вимогу слідчих тисячі сторінок документів, однак потім відмовився з’явитися за повісткою на слухання до комітету, щоб розповісти про них. Саме це й стало причиною постанови, ухваленої нижньою палатою в вівторок ввечері.

Конгресмени, зокрема, хотіли почути коментарі колишнього високопоставленого представника адміністрації Трампа щодо останніх документів, оприлюднених слідчим комітетом. Йдеться про текстові повідомлення із проханнями до Медоуза переконати президента Трампа зупинити заворушення. При цьому наводяться уривки із цих документів.

«Тут, на Капіталійському пагорбі, справді все погано», — написав Медоуку 6 січня неназваний депутат від Республіканської партії. «Президент повинен припинити це якнайшвидше», – надіслав інший республіканець. Ще одне текстове повідомлення також вказує на те, що інший законодавець від Республіканської партії закликав Медоуза «виправити все негайно».

Як повідомляв Укрінформ, 6 січня експрезидент США Дональд Трамп заявив своїм прихильникам під час мітингу неподалік Білого дому про начебто «вкрадені» у нього вибори. Після цього натовп рушив до будівлі Конгресу США, де проходив формальний процес затвердження перемоги на президентських виборах Джо Байдена. Протестувальники увірвалися до будівлі Капітолію, що спричинило негайну евакуацію членів Конгресу й припинення всіх законодавчих процедур. Під час заворушень п’ятеро людей загинули, сотні отримали поранення. Кримінальні справи порушені проти понад 700 учасників нападу на Конгрес США.

 Фото: Рolitico

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-