ВООЗ дала рекомендації щодо бустерної дози COVID-вакцини

ВООЗ дала рекомендації щодо бустерної дози COVID-вакцини

Укрінформ
Всесвітня організація охорони здоров’я рекомендує робити щеплення бустерною дозою вакцини від COVID-19 людям із проблемами зі здоров’ям, а також тим, хто щепився інактивованими вакцинами.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reuters із посиланням на заяву ВООЗ.

Кейт О’Брайан, директорка департаменту ВООЗ з імунізації, заявила, що всі затверджені організацією вакцини «дуже добре» захищають ще шість місяців після останньої дози. Також вона відзначила, що захист може ставати «дещо менш ефективним» у вразливих груп населення, зокрема у людей похилого віку.

За словами О’Брайан, бустерну дозу вакцини потребують насамперед ці вразливі групи, а також ті, хто щепився інактивованими вакцинами (тобто такими, у складі яких є мертвий вірус SARS-CoV-2). Вона відзначила, що серед затверджених ВООЗ вакцин за таким принципом створені препарати Sinovac Biotech та Sinopharm у Китаї, а також Bharat Biotech в Індії.

Також зазначається, що одноразова вакцина Johnson & Johnson все ще залишається ефективною, але дані компанії доводять ефективніший захист у тих людей, хто зробив щеплення двома дозами.

Повідомляється, що ці рекомендації були оприлюднені після звіту Стратегічної консультативної групи експертів ВООЗ (SAGE), який був оприлюднений у вівторок. Виступаючи на брифінгу, голова SAGE Алехандро Кравіото заявив, що наявні дані свідчать про надійний захист після всього двох доз вакцини, окрім незначних винятків, переважно серед старших людей.

Базуючись на цих даних, SAGE рекомендує зосередитися на невакцинованій частці населення, надаючи первинні дози вакцини, тоді як бустерні дози не є пріоритетом.

Як повідомляв Укрінформ, у компанії Pfizer заявили, що бустерна доза їхньої вакцини від COVID-19 захищає від нового варіанту коронавірусу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-