Підозрюваного у справі Хашоггі затримали у Парижі помилково

Підозрюваного у справі Хашоггі затримали у Парижі помилково

Укрінформ
Французька прокуратура сьогодні звільнила громадянина Саудівської Аравії, якого затримали у причетності до вбивства Джамаля Хашоггі, після того, як дійшла висновку, що він став жертвою "помилкової ідентифікації".

Як передає Укрінформ, про це повідомляє BBC.

33-річний Халед Алотаїбі був заарештований у Парижі на підставі ордеру, виданого Туреччиною.

Як виявилося, королівський гвардієць Саудівської Аравії з таким же ім'ям та такого ж віку внесений до санкційного списку США та Великої Британії в якості підозрюваного у вбивстві Джамаля Хашоггі у Стамбулі 2018 року.

Посольство Саудівської Аравії в Парижі заявило у вівторок ввечері, що чоловік, якого затримала влада Франції, не має жодного стосунку до справи.

Саудівські дипломати вимагали його негайного звільнення та наголосили, що усі ті, хто брав участь у вбивстві журналіста, були засуджені саудівським судом та відбувають ув’язнення на території королівства.

Як повідомлялося, у вівторок у Франції заарештували одного з ймовірних убивць саудівського журналіста Джамала Хашоггі.

Головна прокуратура Стамбула 24 березня 2020 року підготувала обвинувальний акт проти 20 громадян Саудівської Аравії, в якому було зазначено, що Джамаля Хашоггі задушили на смерть 2 жовтня 2018 року у консульстві Саудівської Аравії в Стамбулі, його тіло розчленували та знищили. Як покарання прокуратура вимагала для усіх підсудних довічного ув’язнення. Згодом під час обшуку в резиденції генерального консула Саудівської Аравії в Стамбулі були виявлені сліди плавикової кислоти та інших хімікатів. Туреччина передала пов'язані з убивством Хашоггі аудіозаписи Саудівській Аравії, США, Канаді, Німеччині, Франції та Великій Британії.

Як повідомляв Укрінформ, у листопаді у Стамбулі відбулося п’яте слухання у справі вбивства журналіста Джамаля Хашоггі, за результатами якого було винесене рішення про направлення запиту до мін'юсту Саудівської Аравії щодо покарання обвинувачених.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-