США застосували Акт Магнітського і закон CAATSA щодо режимів у трьох країнах

США застосували Акт Магнітського і закон CAATSA щодо режимів у трьох країнах

Укрінформ
Мінфін США запровадив економічні санкції проти 15-ти представників авторитарних режимів Ірану, Сирії та Уганди, а також чотирьох іранських силових структур, причетних до репресій, серйозних порушень прав людини та переслідування опозиції.

Про це йдеться в офіційному повідомленні на сайті відомства, передає Укрінформ.

«Сьогодні Офіс контролю за іноземними активами (OFAC) Міністерства фінансів США запроваджує санкції проти 15 осіб у трьох країнах, пов'язаних із серйозними порушеннями прав людини та репресіями проти невинних цивільних осіб, політичних опонентів і мирних протестувальників», - наголосили в Мінфіні.

Крім персональних санкцій запроваджені також нові рестрикції США проти спецслужб і пенітенціарних закладів у Ірані. У «чорному списку» США опинилися Спеціальні антитерористичні сили Ірану, спецпідрозділи поліції Ірану, а також в’язниці в Ісфахані та Захедані.

«Міністерство фінансів США надалі забезпечуватиме захист від авторитаризму та сприятиме притягненню до відповідальності тих, хто чинить насильницькі репресії проти людей, які прагнуть реалізувати свої права людини та основні свободи», - заявила в цьому зв’язку директор OFAC Андреа Гакі.

Санкції США застосовані на підставі міжнародного Акта Магнітського, Закону щодо протистояння противникам Америки шляхом санкцій (CAATSA), а також окремих указів президента США.

Як повідомляв Укрінформ, міжнародний Акт Магнітського та закон CAATSA неодноразово застосовувались для переслідування корупціонерів, порушників прав людини, а також пособників авторитарних режимів у багатьох країнах, у тому числі в Російській Федерації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-