Екслідерку М'янми частково помилували через декілька годин після першого вироку

Екслідерку М'янми частково помилували через декілька годин після першого вироку

Укрінформ
Хунта М'янми частково помилувала колишню лідерку країни Аун Сан Су Чжі лише через декілька годин після засудження її до 4 років позбавлення волі за підбурювання до інакомислення та порушення законів про надзвичайний стан.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє France24.

Термін позбавлення волі Аун Сан Су Чжі був зменшений до 2 років після того як призначений хунтою голова уряду підписав документ про її часткове помилування.

Зазначається, що вона відбуватиме покарання там, де вона зараз утримується під вартою - у досі невідомому місці.

Читайте також: Хунта М'янми причетна до вбивства 65 демонстрантів - правозахисники

Раніше 6 грудня суд засудив її до чотирьох років ув’язнення за підбурювання до інакомислення та порушення законів про надзвичайний стан. Йдеться про вирок за першим з 11 висунутих обвинувачень.

Як повідомляв Укрінформ, 1 лютого військові у М'янмі відсторонили від влади цивільне керівництво держави та оголосили надзвичайний стан. Вони обґрунтували свої дії заявами про маніпуляції на парламентських виборах у листопаді.

Читайте також: У М'янмі хунта засудила екслідерку країни до 4 років в’язниці

Керівник правлячої партії М'янми "Національна ліга за демократію", очільниця МЗС та фактичний лідер країни Аун Сан Су Чжі та президент Він М'їн були заарештовані.

Колишній генерал та віцепрезидент М'їн Шве тепер виконуватиме роль перехідного голови держави. Проте вся повнота влади належатиме керівнику збройних сил Мін Аун Хлайну, поки діятиме надзвичайний стан.

Багато країн засудили цей переворот. У М'янмі противники перевороту проводять масові протести, які силовики жорстоко придушують, застосовуючи й зброю.

Кілька країн Заходу, зокрема США, запровадили санкції проти військових М’янми або заявили про готовність до такого кроку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-