У Венесуелі вбили колишнього ватажка бойовиків ФАРК

У Венесуелі вбили колишнього ватажка бойовиків ФАРК

Укрінформ
У Венесуелі із засідки вбили колишнього ватажка колумбійських лівих партизанів на прізвисько «Ель-Пайса».

Як передає Укрінформ, про це повідомляє BBC.

Повідомляється, що Ернана Даріо Веласкеса (Ель-Пайсу) знайшли мертвим у венесуельському штаті Апуре. У Колумбії поки не підтвердили цю інформацію.

Ель-Пайса був одним з найбільш жорстоких командирів ФАРК («Революційні збройні сили Колумбії»). Зокрема під його командуванням були організовані вибухи у столиці Колумбії - Боготі у 2003 році, коли загинули 36 людей і були поранені понад 200. Також він відповідальний за інші напади та теракти, викрадення заручників, яких обмінювали на ув’язнених членів ФАРК.

У 2016 році Ель-Пайса взяв участь у мирних перемовинах у Гавані, і це було сприйнято як сигнал про завершення громадянського конфлікту. Однак вже у 2018 році Ель-Пайса розірвав домовленість та оголосив про продовження боротьби.

ЗМІ відзначають, що Ель-Пайсу могли вбити найманці, які хотіли отримати за нього винагороду. Повідомляється, що влада Колумбії неодноразово звинувачувала Венесуелу у приховуванні бойовиків ФАРК, оскільки лівий уряд у Каракасі сприймав їх як однодумців та союзників.

ФАРК була заснована у 1964 році. Відтоді члени організації, яка вела партизанську боротьбу проти уряду, неодноразово обвинувачувалася у вбивствах та викраденнях.

Як повідомляв Укрінформ, минулого тижня Сполучені Штати виключили ФАРК зі списку терористичних організацій, аби підтримати мирну угоду уряду Колумбії з партизанськими угрупованнями.

Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-