ВООЗ направляє експертів до ПАР через поширення штаму Омікрон

ВООЗ направляє експертів до ПАР через поширення штаму Омікрон

Укрінформ
Всесвітня організація охорони здоров'я направить групу експертів до ПАР, з метою допомогти впоратися зі спалахом нового штаму коронавірусу Омікрон.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Sky News.

Групу експертів буде відправлено до провінції Гаутенг, щоб допомогти у спостереженні та відстеженні контактів, оскільки експерти попередили, що новий штам коронавірусу може спричинити збільшення повторного зараження хворобою COVID-19 по всій країні.

Регіональний директор ВООЗ з надзвичайних ситуацій в Африці Салам Гуйє також зазначив, що надає технічну допомогу для збільшення виробництва та розподілу медичного кисню у Ботсвані - ще одній країні, де було виявлено штам Омікрон.

Вважається, що цей штам викликає більше повторних інфекцій у Південній Африці, ніж штами Бета та Дельта, попередила професорка Анн фон Готтберг.

За її словами, у Південній Африці багато людей вже перехворіли COVID-19, але ранні дані свідчать про те, що «попередня інфекція не забезпечує їм захист від інфекції нового штаму Омікрон».

Як повідомляв Укрінформ, у світі станом на ранок 2 грудня зафіксовано понад 263,7 млн випадків зараження коронавірусом, одужали вже понад 238 млн осіб.

Новий штам коронавірусу Омікрон вже став домінантним у Південно-Африканській Республіці та продовжує поширюватися.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-