Загибель російських десантників: у Білорусі за коментарі в мережі затримали 11 осіб

Загибель російських десантників: у Білорусі за коментарі в мережі затримали 11 осіб

Укрінформ
У Білорусі затримано 11 осіб, які залишали «блюзнірські та образливі» коментарі у зв'язку з загибеллю російських військових на навчаннях, які відбулися в листопаді. 

Про це повідомляє ТГ-канал МВС Білорусі.

«За цинічні коментарі про загиблих російських десантників затримано 11 осіб… [Вони] визнані підозрюваними за статтею 130 КК Республіки Білорусь – за розпалювання соціальної ворожнечі - та поміщені в ІТТ (ізолятор тимчасового тримання, - ред.)», - йдеться у повідомленні.

Також уточнюється, що в МВС країни встановлено понад 50 авторів, які залишали подібні коментарі, — їх місцезнаходження наразі встановлюється. Білоруські силовики заявляють, що "коментатори були підписниками екстремістських телеграм-каналів". Деякі з коментаторів перебувають за межами Білорусі – у США, Польщі та Литві.

Двоє російських десантників загинули під час спільних російсько-білоруських навчань у Гродненській області на початку листопада. Через сильний порив вітру при десантуванні у них деформувалися куполи парашутів.

У Білорусі регулярно затримують та обвинувачують за кримінальними статтями людей, які коментують у соцмережах резонансні події. Так, у жовтні через коментарі про вбивство співробітника КДБ у Мінську було затримано близько півтори сотні людей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-