Австрія заборонила в’їзд із сімох країн Африки через штам Omicron

Австрія заборонила в’їзд із сімох країн Африки через штам Omicron

Укрінформ
Австрія заборонила в’їзд із ПАР, Лесото, Ботсвани, Зімбабве, Мозамбіку, Намібії та Есватіні, які визначені як регіони, де поширена мутація коронавірусу.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє АРА з посиланням на відповідне рішення австрійського МОЗ.

"ПАР, Лесото, Ботсвана, Зімбабве, Мозамбік, Намібія та Есватіні визнані як регіони з варіантами вірусу, і в'їзд з цих країн заборонено", - йдеться у повідомленні.

Також запроваджується заборона на приземлення літаків з цих семи країн.

Водночас із застереженням від поїздок у ці південноафриканські країни виступило МЗС Австрії. У відомстві закликали громадян, які подорожують на півдні Африки, повернутися додому якомога скоріше, поки це ще є можливим. В’їзд для громадян Австрії в країну залишається можливим, але з дотриманням суворих правил карантину – десятиденна самоізоляція, ПЛР-тест при в'їзді та попередня реєстрація.

Наразі в Австрії офіційно не зареєстровано випадків захворювання новим штамом коронавірусу B.1.1.529, який отримав назву "омікрон". Однак під підозрою знаходиться один випадок у Тіролі, зараз проводиться перевірка.

Як повідомлялося, Всесвітня організація охорони здоров'я 26 листопада назвала новий штам коронавірусу, виявлений у Південній Африці, Omicron. За попередніми даними, цей варіант може бути небезпечнішим, аніж попередні.

26 листопада голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн оголосила, що ЄС має намір призупинити авіасполучення з країнами півдня Африки через новий небезпечний штам.

Про припинення авіасполучення з регіоном уже оголосили деякі держави. Адміністрація США від завтра призупиняє приймання приїжджих із ПАР та семи сусідніх країн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-