Глава Instagram погодився свідчити в Конгресі США

Глава Instagram погодився свідчити в Конгресі США

Укрінформ
Керівник соцмережі Instagram Адам Моссері погодився виступити на слуханнях у Конгресі США на тлі зростання невдоволень та стурбованості щодо потенційного психологічного впливу соціальних медіа на молодь та дітей.

Як повідомляє The New York Times, це стане першою появою Моссері у Конгресі, передає Укрінформ.

«Очікується, що Моссері свідчитиме перед комітетом Сенату впродовж тижня, який починається 6 грудня, в рамках серії слухань щодо захисту дітей в інтернеті», - зауважив у цьому зв’язку сенатор Річард Блюменталь, який головуватиме на слуханнях.

Сенатори допитають главу Instagram про ситуацію після того, як цього року в Конгресі виступила голова компанії Meta (колишня Facebook) Антігона Девіс, а також ексспівробітниця соцмережі Френсіс Хоген.

Хоген, зокрема, поширила через ЗМІ документи, а також підтвердила в Сенаті, що у Facebook та Instagram знали про потенційний вплив на підлітків та дітей їхніх інтернет-продуктів, однак нічого не робили для того, щоби запобігти цьому.

Повідомляється також, що сенатор Блюменталь просив голову компанії Meta Марка Цукерберга, або ж керівника Instagram Адама Моссері виступити зі свідченнями перед підкомітетом із захисту прав споживачів, який входить до складу Комітету з питань торгівлі Сенату США.

Як повідомляв Укрінформ, наприкінці жовтня засновник компанії Facebook Марк Цукерберг оголосив про зміну імені компанії на «Meta». Вона об’єднує такі платформи, як Facebook, Instagram, Messenger, WhatsApp, Oculus, Workplace, Portal. Критики припускають, що це рішення Марк Цукерберг зробив для того, щоби зменшити негативний імідж для бренду Facebook.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-