Apple судиться з компанією, що допомагала стежити за власниками iPhone

Apple судиться з компанією, що допомагала стежити за власниками iPhone

Укрінформ
Американський виробник Apple подав до суду на ізраїльську компанію, яка допомагала урядам і правоохоронним органам іноземних країн зламувати смартфони iPhone для отримання інформації про їхніх власників та стежити за ними.

Про це йдеться заяві компанії, розміщеній у вівторок на її офіційному сайті, передає Укрінформ.

«Сьогодні Apple подала позов проти NSO Group та її материнської компанії, щоби притягнути їх до відповідальності за стеження, а також переслідування користувачів Apple»,- зауважується в заяві.

Судовий позов містить нову інформація про те, як NSO Group заражала пристрої жертв шпигунським програмним забезпеченням Pegasus.

«Щоби запобігти подальшим зловживанням і шкоді для користувачів, Apple також домагається постійної заборони NSO Group на використання будь-якого програмного забезпечення, послуг або пристроїв Apple»,- підкреслили в «яблучній» компанії.

Як повідомлялося, ізраїльська компанія NSO Group займається розробками складних технологій стеження. Її програмне забезпечення може використовуватися не тільки проти Apple, але також проти інших платформ, таких як Android. На підтвердження цьому, в західних ЗМІ останнім часом почали з’являтися повідомлення, що такі шпигунські програми використовувалися різними урядами проти журналістів, активістів, дисидентів, науковців, державних службовців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-