Ультиматум Газпрому: Молдова готує $80 мільйонів на погашення боргу

Ультиматум Газпрому: Молдова готує $80 мільйонів на погашення боргу

Укрінформ
Міністр інфраструктури Молдови Андрій Спину заявив, що компанія «Молдовагаз» отримає 1,4 млрд леїв (майже 80 млн доларів США) з державного бюджету, щоб розплатитися з «Газпромом» за поставлений у жовтні та листопаді газ та уникнути зупинки поставок.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє NewsMaker.

«Ми знали про терміни оплати та підготували поправки до держбюджету 2021 року, згідно з якими 1,4 млрд леїв, виділені Energocom, підуть «Молдовагаз» на оплату поточних платежів. Цього четверга, 25 листопада, парламент схвалить поправки у другому читанні і компанія отримає гроші», - сказав Спину.

Міністр додав, що на засіданні наглядової ради „Молдовагаз“ повідомив, що уряд допоможе вирішити проблему заборгованості.

«Дуже шкода, що «Газпром» вирішив так сповістити «Молдвагаз». Я сьогодні ж надішлю їм офіційний лист з планом уряду щодо виплати боргу», — додав Спину, запевнивши, що влада не допустить відключення газу.

Як повідомлялося, 22 листопада офіційний представник російської компанії Сергій Купріянов заявив, що Газпром не отримав черговий платіж за газ від Молдови і може зупинити постачання газу в країну через 48 годин.

Глава "Молдовагаз" Вадим Чебан заявив, що компанія отримала від російського Газпрому повідомлення про можливість припинення постачання газу в Молдову через несплату платежів.

Уряд Молдови та російська компанія Газпром, яку контролює держава, заявили 30 жовтня, що домовилися продовжити угоду про постачання російського газу з 1 листопада на п'ятирічний строк.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-