Безос пожертвував $100 мільйонів фонду Обами

Безос пожертвував $100 мільйонів фонду Обами

Укрінформ
Засновник Amazon мільярдер Джефф Безос виділяє для приватного фонду колишнього президента США Барака Обами 100 млн доларів на програму підготовки лідерів у всьому світі.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це в понеділок оголосив Фонд Обами.

У повідомленні відзначається, що це найбільше в його історії пожертвування від фізичної особи.

В обмін на пожертвування Безос попросив, аби площу в Центрі Обами було названо на честь борця за громадянські права Джона Льюїса, який помер торік. Фонд на початку цього року розпочав будівництво центру, у якому розташовуватимуться президентська бібліотека Обами, музей, спортивний центр тощо.

«Борці за свободу заслуговують особливого місця в пантеоні героїв, і я не можу уявити, хто би підходив краще, кого можна було б ушанувати цим дарунком, ніж Джон Льюїс, великий американський лідер і людина надзвичайної порядності й мужності, - зазначив Безос. - Я з великою радістю підтримую президента і пані Обаму та їхній фонд у його місії з навчання і натхнення завтрашніх лідерів».

Повідомлялося, що минулого тижня Безос оголосив про виділення грантів у розмірі 96,2 млн доларів організаціям, які працюють над розв’язанням проблеми бездомних сімей.

У вересні мільярдер обіцяв виділити 1 млрд доларів через свій Фонд Землі на охорону природи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-