Штати перекрили канал фінансування ІДІЛ в Афганістані

Штати перекрили канал фінансування ІДІЛ в Афганістані

Укрінформ
Офіційний Вашингтон оголосив про введення санкцій проти головного фінансового посередника угруповання ІДІЛ-К у провінції Хорасан в Афганістані, яке не припиняло активної терористичної діяльності в цій країні.

Про це йдеться в офіційному повідомленні, поширеному в понеділок Міністерством фінансів США, передає Укрінформ.

«Сьогоднішні дії підтверджують рішучість Сполучених Штатів завадити ІДІЛ-К та її членам використовувати міжнародну фінансову систему для підтримки терористичних актів в Афганістані та за його межами», - наголосила у цьому зв’язку директор Офісу контролю за іноземними активами Мінфіну США (OFAC) Андреа Гакі.

Вона підкреслила, що адміністрація Байдена націлена на «викорінення мережі фінансування тероризму в усьому світі».

Таким чином, санкції США запроваджені проти Ісматулли Халозая, який керував міжнародними фінансовими операціями на користь ІДІЛ-К та виконував місії вищого керівництва «Ісламської держави». Він працював під прикриттям турецької компанії для проведення фінансових транзакцій на операції терористів. До цього Халозай керував схемою із використанням бізнесу в Об’єднаних Арабських Еміратах. Крім того, він здійснював операції щодо контрабанди людей для потреб ІДІЛ.

Як повідомлялося, терористичне угруповання ІДІЛ минулого тижня взяло на себе відповідальність за атаки смертників у столиці Уганди, Кампалі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-