Таліби заборонили жінкам зніматися у теледрамах

Таліби заборонили жінкам зніматися у теледрамах

Укрінформ
Радикальний рух «Талібан», який захопив владу в Афганістані, оприлюднив нові обмеження для жінок.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє BBC.

Крім того, афганським журналісткам і ведучим також забороняється з'являтися на телебаченні, не покривши голову.

Водночас, як пише видання, правила «Талібану» нечіткі, а журналістки не знають, у якому саме вбранні їм можна працювати.

За новими правилами також забороняються фільми, що суперечать принципам шаріату та «афганським цінностям», показ оголених інтимних частин чоловічого тіла, комедії та розважальні шоу, які ображають релігію чи можуть вважатися образливими для афганців тощо.

Крім того, забороняються закордонні фільми, що пропагують іноземні культурні цінності. На цей час афганські телеканали здебільшого показують іноземні драми з головними жіночими персонажами.

За словами Худжатулла Муджаддеді, члена «Афганської федерації журналістів», оголошення про нові обмеження було неочікуваним. Він наголосив, що деякі нові вимоги непрактичні, і якщо їх дотримуватися, то мовники в Афганістані можуть бути змушені закритися.

Як повідомляв Укрінформ, 15 серпня таліби почали без бою заходити до Кабула. Невдовзі Талібан заявив, що контролює усю територію країни, а 19 серпня проголосив створення Ісламського Емірату Афганістан.

Іноземні ЗМІ писали раніше, що з Афганістану просочується інформація про зґвалтування, побиття та приниження жінок. За даними The Guardian, багато жінок і дівчат змушені кидати свої сім'ї та бігти з захоплених талібами населених пунктів. У багатьох районах, захоплених талібами, вже запровадили нові правила, включаючи обмеження на пересування. Там жінкам заборонено виходити з дому, якщо вони перебувають на вулиці без чоловіка-опікуна і повністю не покриті традиційною паранджею.

Фото: GETTY IMAGES

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-