Джонсон не виключає дипломатичного бойкоту зимової Олімпіади в Пекіні

Джонсон не виключає дипломатичного бойкоту зимової Олімпіади в Пекіні

Укрінформ
Прем'єр-міністр Великобританії Борис Джонсон розглядає можливість дипломатичного бойкоту зимових Олімпійських ігор у Пекіні наступного року на знак протесту проти дій Китаю в галузі прав людини. 

Як передає Укрінформ, про це повідомляє The Times.

Президент США Джо Байден ладен оголосити бойкот, а це означає, що ані він, ані будь-які офіційні особи уряду США не будуть присутні на Іграх у Пекіні.

В уряді Великобританії відбувається «активна дискусія» про те, чи має країна наслідувати приклад американців. Міністр закордонних справ Ліз Трасс, як стверджується, підтримує бойкот. Трас зайняла жорсткішу позицію, ніж її попередник Домінік Рааб, приватно звинувативши Пекін у скоєнні геноциду шляхом переслідування уйгурських мусульман.

Прем'єр-міністр країни раніше називав себе синофілом (людиною, яка проявляє велику зацікавленість до китайської культури) і виключав повний спортивний бойкот, в якому не братимуть участі британські спортсмени.

Причина пропозиції бойкоту – занепокоєння щодо порушень Китаєм прав людини стосовно уйгурських мусульман. Вважається, що Китай затримав понад мільйон уйгурів та інших мусульман у Сіньцзяні, великому регіоні на північному заході Китаю. Більшість із затриманих у Сіньцзяні вирушають до "перевиховних" установ - схожих на в'язниці таборів, де їх утримують невизначений термін без звинувачення.

Як повідомляв Укрінформ, XXIV зимові Олімпійські ігри відбудуться з 4 до 20 лютого 2022 року в Пекіні, Паралімпійські – з 4 до 13 березня.

Фото: WU HONG/EPA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-