У Меркель на пенсії буде офіс, на який виділятимуть до €56 тисяч на місяць

У Меркель на пенсії буде офіс, на який виділятимуть до €56 тисяч на місяць

Укрінформ
Після виходу у відставку Ангела Меркель матиме бюро з 9 співробітниками – рекордною для ексканцлера кількістю.

Таке рішення, передає Укрінформ, ухвалив Загальний комітет Бундестагу на засіданні 16 листопада.

«Це відповідає багаторічній державній практиці, що федеральним канцлерам після завершення каденції надається бюро, щоб підтримувати їх у виконанні подальших службових обов’язків», – заявив речник федерального уряду та канцлерки Штеффен Зайберт, відповідаючи на гучну критику.

Співробітники, сказав Зайберт на брифінгу в середу, допомагатимуть Меркель технічно та організаційно. «Приватна діяльність або діяльність, спрямована на отримання доходу, не буде підтримуватися цим майбутнім офісом», - зауважив речник. Він також не спростував припущення, що очолювати бюро буде він сам. Зайберт є речником федерального уряду та головою Департаменту преси та інформації федерального уряду в статусі статссекретаря з серпня 2010 року.

Комітет Бундестагу, як повідомив Spiegel, вирішив, що після її повноважень Меркель буде виділено офіс з офіс-менеджером, заступником офіс-менеджера, двома технічними спеціалістами, трьома клерками та двома водіями. На дві керівні посади планується зарплата в розмірі близько 10 400 євро на місяць. Загалом на утримання бюро виділятиметься від 46 тисяч до 56 тисяч євро на місяць.

В обмін на нові посади мають бути збережені вакантними деякі посади в Міністерстві оборони.

У 2019 році бюджетний комітет вирішив, що федеральний канцлер повинен мати максимум п’ять співробітників після закінчення терміну повноважень. Але постанова поки не стосується Ангели Меркель. Розширення кількості співробітників для Меркель викликало критику, адже вона отримає навіть на два більше співробітників, ніж колишній канцлер Герхард Шредер.

Меркель очолювала уряд ФРН протягом останніх 16 років. Наразі вона продовжує виконувати обов’язки до моменту виборів нового канцлера, це може статися на початку грудня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-