На парламентських виборах у Болгарії перемагає центристська Партія змін

На парламентських виборах у Болгарії перемагає центристська Партія змін

Укрінформ
За офіційними результатами підрахунку понад 90% голосів на парламентських виборах у Болгарії перемагає центристська Партія змін.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на Reuters.

Партія змін, заснована лише два місяці тому двома підприємцями, які здобули освіту в Гарварді та тимчасово виконували обов’язки міністрів, отримала 25,5% голосів після підрахунку 93% бюлетенів за підсумками третіх парламентських виборів, які відбулися в Болгарії протягом цього року.

Друге місце у перегонах з 22,2% голосів посідає правоцентристська партія ГЄРБ, на чолі з колишнім прем'єр-міністром Бойко Борисовим.

Як зазначається, після невдалих спроб сформувати уряд за підсумками парламентських виборів у квітні та липні цього року, громадяни Болгарії хочуть бачити при владі політиків, які б впоралися із жахливою ситуацією з COVID-19, зростанням цін на енергоносії та корупцією.

Явка на виборах, що пройшли минулої неділі, оцінюється приблизно у 40% – це історичний мінімум. Попередні результати, зауважує агентство, показують, що наступний парламент буде ще більш роздробленим - у ньому будуть представлені сім партій.

На президентських виборах, які також відбулися в неділю, чинний президент країни Румен Радєв, різкий критик Бойко Борисова, набрав 49,4% голосів. Імовірно, він залишиться на посаді на другий п'ятирічний термін.

Як повідомлялося,14 листопада у Болгарії відбулися вибори президента, а також позачергові вибори депутатів парламенту – Народних зборів.

11 липня у Болгарії пройшли позачергові парламентські вибори після того, як обраний у квітні парламент не зміг створити коаліційний уряд.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-