Українських полярників засипає снігом попри пізню весну

Українських полярників засипає снігом попри пізню весну

Відео
Укрінформ
Учасників 26-ї Української антарктичної експедиції, попри те, що там має бути пізня весна, засипає глибоким снігом.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Національний антарктичний науковий центр у Фейсбуці.

«Якщо в Україні зараз завершується осінь і невпинно наближаються завірюхи та холоднеча, то в Антарктиді в плані пори року все навпаки – нині пізня весна. А от погода зовсім не весняна: українську станцію “Академік Вернадський” знову засипає горами снігу. Так, весь листопад на нашому острові висота снігового покриву становить більш як 2,4 метра! Сьогодні, наприклад, це 2,42 м (дані «Антарктида онлайн»), тому роботи у наших полярників трохи є). Адже кожен учасник експедиції – попри його заняття, вік чи стать – повинен розчищати сніг на закріпленій за ним ділянці», - ідеться в повідомленні.

Як зазначається, часто відкидати сніг доводиться не тільки там, а й, приміром, відкопувати власні вікна, як робив лікар 26-ї Української антарктичної експедиції Андрій Хитрий.

«Вчора нарешті вирішив укотре відкопати своє вікно», – зазначив він у дописі й додав відео.

Як повідомляв Укрінформ, у районі станції «Академік Вернадський» полярної весни триває сезон розмноження тюленів Ведделла і субантарктичних пінгвінів (дженту), які повертаються на острів, і нині їх там уже понад 2,7 тисячі. Вони активно облаштовують гнізда, тож, можливо, цього року буде рекорд із кількості субантарктичних пінгвінів на острові.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-