У країнах Європи та Азії зафіксували спалах пташиного грипу

У країнах Європи та Азії зафіксували спалах пташиного грипу

Укрінформ
Протягом останніх днів Всесвітня організація охорони здоров’я тварин (OIE) повідомила про декілька осередків спалаху важкого штаму пташиного грипу в Європі та Азії. 

Як передає Укрінформ, про це повідомляє агенція Reuters.

У Європі Норвегія повідомила про спалах пташиного грипу H5N1 в районі Рогаланда на птахофабриці, де налічується 7 тисяч птахів.

Уряд Бельгії поставив країну у стан підвищеного ризику поширення пташиного грипу, наказавши з понеділка тримати домашню птицю в закритих приміщеннях після того, як поблизу Антверпена було виявлено високопатогенний штам пташиного грипу.

У Китаї повідомили про 21 випадок зараження людей штамом H5N6 цього року, що більше, ніж було зафіксовано у всьому 2020 році.

Південна Корея повідомила про спалах хвороби на фермі в Чхунчхон-Пукто, де налічується близько 770 тисяч голів свійської птиці. Усі тварини були забиті.

Також Японія поінформувала про свій спалах пташиного грипу на птахофабриці на північному сході країни. Там було виявлено штам H5N8.

На початку місяця у Великій Британії запровадили режим попередження пташиного грипу, а власників птахоферм закликали звертатися до ветеринарів для перевірки птахів за будь-яких ознак захворювання.

Як повідомляв Укрінформ, в Індії вперше цього року зафіксували смерть людини через пташиний грип (H5N1).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-