Син Каддафі балотується в президенти Лівії

Син Каддафі балотується в президенти Лівії

Укрінформ
Син лівійського диктатора Муаммара Каддафі 49-річний Сейф аль-Іслам заявив, що буде балотуватися на президентських виборах в Лівії наступного місяця.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє AP із посиланням на Національний виборчий комітет Лівії.

Сейф аль-Іслам подав документи кандидата у президенти в місті Сабха на півдні Лівії. Також він записав відеозвернення у традиційному вбранні та заявив, що Аллах обере правильне майбутнє для країни. Це його перша поява на публіці за багато років.

ЗМІ відзначає, що у Каддафі було 8 дітей, більшість з яких відігравали важливі ролі у його режимі. Сейф аль-Іслам був другим сином диктатора, якого вважали можливим спадкоємцем Каддафі. Його заарештували під час повстання 2011-го року, коли за підтримки НАТО лівійська опозиція повалила режим Муаммара Каддафі, а самого диктатора стратили та засудили на 5 років. У червні 2017-го він вийшов з в’язниці.

Повідомляється, що зараз Сейф аль-Іслам перебуває в розшуку Міжнародного кримінального суду за звинуваченням у злочинах проти людства під час повстання 2011-го року. У Міжнародному кримінальному суді відмовилися коментувати висування сина Каддафі у президенти, однак відзначили, що він все ще є підсудним і має бути заарештований.

Висування сина Каддафі кандидатом у президенти може викликати серйозний конфлікт у суспільстві, оскільки Сейф аль-Іслам заручився підтримкою племен на півдні країни. Очікується, що свої кандидатури подадуть також польовий командир Халіфа Хафтар, речник парламенту Агіла Салех та колишній міністр внутрішніх справ Фатхі Басхага.

Як повідомляв Укрінформ, що у Франції пройде зустріч світових лідерів, присвячена майбутньому Лівії напередодні перших за тривалий час президентських виборів, які пройдуть 24 грудня. В ООН сподіваються, що це покладе край громадянській війні, яка триває з часу повстання проти Каддафі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-