Таліби на параді показали американську бронетехніку та російські вертольоти

Таліби на параді показали американську бронетехніку та російські вертольоти

Укрінформ
Військові підрозділи Талібану провели у Кабулі парад, на якому показали захоплені бронемашини американського виробництва та російські гелікоптери.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на Rеuters.

Військовий парад був приурочений до завершення навчання 250 солдатів, заявив представник міністерства оборони Афганістану Енаятулла Хваразмі.

Як зазначається, колона з десятків американських броньованих машин M117 повільно проїхала головною вулицею Кабула, в небі їх супроводжували російські вертольоти Мі-17. Багато військових крокували з американськими штурмовими гвинтівками М4.

Більшість озброєнь, що їх нині використовують таліби, Вашингтон надав колишньому уряду Афганістану саме для боротьби з ними, нагадує агентство. 

Захопивши владу в Афганістані, таліби заявили, що інтегруватимуть у свої збройні сили льотчиків, механіків та інших фахівців колишньої афганської армії.

Як повідомлялося, США з 2002-го до 2017 року передали уряду Афганістану товарів і послуг в оборонній сфері на суму понад 28 млрд доларів.

У серпні цього року, залишаючи Афганістан, американські війська знищили понад 70 літаків, десятки бронемашин і вивели з ладу системи ППО. Частину літаків удалося переправити в сусідні країни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-