У Білорусі агентство БелаПАН визнали «екстремістським формуванням»

У Білорусі агентство БелаПАН визнали «екстремістським формуванням»

Укрінформ
Білоруське інформаційне агентство "БелаПАН" визнано екстремістським формуванням, його внесли до переліку організацій, формувань, індивідуальних підприємців, причетних до екстремістської діяльності.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Інтерфакс-Захід.

З відомостей на сайті МВС Білорусі випливає, що "екстремістську діяльність здійснює група громадян із числа співробітників інформаційного агентства ЗАТ "БелаПАН".

Екстремістськими визнані сайт агентства та його логотип.

Зазначається, що головного редактора та директора інформагентства БелаПАН Ірину Левшину та колишнього директора агентства Дмитра Новожилова затримали 18 серпня цього року за підозрою у скоєнні злочинів за статтею «організація та підготовка дій, що грубо порушують громадський порядок, або активну участь у них».

18 серпня також затримали бухгалтера БелаПАН Катерину Боєву. Її відпустили 28 серпня під зобов'язання про явку. Вона залишається у статусі підозрюваної.

Офіс агентства опечатано. Редакційний сервер та сервер, на якому розміщувався сайт, вилучено.

Слідком Білорусі 27 серпня повідомив про те, що "слідством ініційовано податкову перевірку діяльності БелаПАН, під час якої відповідними органами встановлено порушення законодавства щодо ухилення від сплати сум податків".

Як повідомляв Укрінформ, Верховний суд Білорусі ліквідував одне з найстаріших громадських об'єднань "БНФ "Адраджэньне".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-