Мільйон афганських дітей можуть померти від голоду до кінця року - ВООЗ

Мільйон афганських дітей можуть померти від голоду до кінця року - ВООЗ

Укрінформ
У Всесвітній організації охорони здоров’я заявляють, що в Афганістані до кінця року 3,2 мільйона дітей можуть страждати від сильного недоїдання, а 1 мільйон з них опиняться на межі смерті.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reuters з посиланням на речницю ВООЗ Маргарет Гарріс, яка перебуває у столиці Афганістану Кабулі.

Гарріс також відзначила, що зараз лікарні в Афганістані переповнені маленькими дітьми, які вже страждають від голоду.

«Це важка боротьба у країні, де поширюється голод. Світ не має права повернутися спиною до Афганістану», - сказала вона.

Також речниця ВООЗ додала, що холодні температури взимку можуть зробити дітей та літніх людей більш вразливими до хвороб. Вона також відзначила проблему з опаленням як у будинках, так і в лікарнях.

«Ми побачимо ще більше смертей, якщо негайно не втрутимося», - заявила Гарріс.

ЗМІ зазначає, що міжнародні організації попереджали про можливий голод із серпня, коли призупинилася фінансова допомога країн Заходу внаслідок захоплення влади Талібаном. Також у сфері медицини в Афганістані спостерігається відтік працівників, тому що у влади немає грошей виплачувати вчасно зарплату.

Як повідомляв Укрінформ, у столиці Пакистану Ісламабаді пройшли перемовини делегацій зі Сполучених Штатів, Росії та Китаю щодо майбутнього Афганістану, де поглиблюється гуманітарна криза.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-