У мечеті Афганістану пролунав вибух – є жертви

У мечеті Афганістану пролунав вибух – є жертви

Укрінформ
Щонайменше троє людей загинули та ще 15 отримали поранення внаслідок вибуху в мечеті афганської провінції Нангархар поблизу пакистанського кордону.

Про це повідомили представник «Талібану» та місцеві лікарі, передає Укрінформ із посиланням на France24.

«Я можу підтвердити факт вибуху під час п'ятничної молитви в мечеті в районі Спін-Гар. Є жертви й загиблі», - сказав представник Талібану.

За словами місцевого активіста, бомба, ймовірно, була схована у гучномовці біля трибуни імама. Коли динамік увімкнули, пристрій здетонував.

На даний момент жодне з терористичних угруповань не взяло відповідальність за скоєне. Однак схожі атаки здійснювали бойовики «Ісламської держави» (ІДІЛ). Вона з’явилася в Афганістані у 2020 році. Керівництво Талібану активно бореться із загрозою з боку цього радикального угруповання.

Як повідомляв Укрінформ, на початку листопада у Кабулі внаслідок двох вибухів та стрілянини біля військового госпіталю загинули 25 осіб, поранені ще 50. Відповідальність за атаки взяла ІДІЛ.

15 серпня таліби почали без бою заходити до Кабула. Невдовзі Талібан заявив, що контролює усю територію країни, а 19 серпня проголосив створення Ісламського емірату Афганістан.

Фото: EPA-EFE/JAWAD JALALI

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-