Ірак планує евакуювати з Білорусі своїх громадян

Ірак планує евакуювати з Білорусі своїх громадян

Укрінформ
Посольство Іраку у Росії оголосило про намір організувати евакуацію громадян країни з Білорусі та повернути їх додому.

Про це повідомив у Твіттері посол Іраку в Росії (за сумісництвом в Білорусі) Абдулрахман Хамід Аль-Хуссайні, передає Укрінформ.

“Посольство Республіки Ірак в Російській Федерації повідомляє, що організує евакуаційну поїздку для громадян Іраку, які бажають повернутися з Республіки Білорусь до Іраку",- повідомив посол.

Він порадив усім бажаючим громадянам країни зареєструватися на рейси додому за номерами телефонів посольства, або по електронній пошті дипустанови.

Як відомо, турецька влада заборонила з 12 листопада приймати громадян Іраку, Сирії та Ємену, крім дипломатичного персоналу, на пасажирські літаки з території країни до Мінська.

За інформацією Польщі, щотижня літаки Turkish Airlines, “Белавіа” та російського “Аерофлоту” здійснювали не менше 40 авіарейсів із Стамбула, Дамаска і Дубая до Мінська, перевозячи до 2 тис. пасажирів з країн Близького Сходу. Найбільше серед них - громадян Іраку.

Станом на сьогодні, на території Польщі може перебувати до 20 тисяч мігрантів з півдня, у тому числі до 5 тисяч безпосередньо біля лінії кордону.

Як відомо, із серпня польські прикордонники запобігли близько 35 тис. спробам нелегального перетину кордону з території Білорусі мігрантами з Близького Сходу та країн Африки.

Польща звинувачує Білорусь у навмисно створеному міграційному тиску на РП та ЄС.

8 листопада велика група мігрантів зробила спробу силового перетину кордону з Польщею.

До кінця листопада у прикордонній зоні Польщі з Білоруссю діє надзвичайний стан.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-