Папа Римський закликав Європу не відвертатися від мігрантів

Папа Римський закликав Європу не відвертатися від мігрантів

Укрінформ
Папа Римський Франциск вкотре закликав Європу вітати мігрантів та виявляти солідарність з ними, заявивши, що різноманітність, яку вони приносять на континент, "оновлює європейські міста як прекрасну мозаїку".

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на AP.

Більшу частину свого виступу Франциск присвятив історії італійської імміграції, згадуючи власну родинну історію - нащадка італійських іммігрантів, які вирушили до Аргентини.

Папа сказав, що історія чітко показує, що Європа - це спільна оселя для багатьох. Він закликав Європу сьогодні «відновити покликання до солідарності та субсидіарності».

«Навіть Церква в Європі не може не враховувати мільйони італійських та іноземних емігрантів, котрі оновлюють обличчя міст та країн», – сказав понтифік.

Франциск часто наполягає на тому, що європейські країни повинні вітати та інтегрувати потенційних біженців і, як відомо, сам привіз із собою дюжину сирійських біженців, коли він подорожував до табору на Лесбосі, у Греції, 2016 року.

Як повідомлялося, міграційна криза на білорусько-польському кордоні триває з серпня. 8 листопада велика група мігрантів зробила спробу силового перетину кордону з Польщею. ЄС покладає відповідальність за цю штучну кризу на режим у Мінську.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-