Індія поновить постачання вакцин за програмою COVAX за кілька тижнів – ЗМІ

Індія поновить постачання вакцин за програмою COVAX за кілька тижнів – ЗМІ

Укрінформ
Індія у найближчі тижні поновить постачання вакцин за глобальною платформою розповсюдження препаратів COVAX, припинене у квітні.

Про це повідомляє Reuters із посиланням на джерела в індійському уряді, передає Укрінформ.

«Необхідно буде узгодити всі формальності щодо пакування та транспортування, а також дозволів на експорт. Перші поставки розпочнуться протягом кількох тижнів», - сказав співрозмовник.

Офіційні представники міністерства охорони здоров’я Індії, Всесвітньої організації охорони здоров’я та платформи COVAX поки не коментували журналістам цю інформацію.

Читайте також: В Україну привезуть 13,5 мільйона доз Pfizer до кінця року

За даними МОЗ, в Індії наявні понад 159 мільйонів доз різних вакцин. Згідно зі статистикою, 79% дорослого населення Індії (944 мільйони людей) вже отримали одну дозу вакцини, 37% зробили два щеплення.

Раніше ВООЗ, під егідою якої діє платформа COVAX, закликала Індію поновити експорт вакцин, надто після того, як Індія відправила близько 4 мільйонів доз для країн-сусідів і партнерів. Ідеться здебільшого про постачання вакцини Covishield, яка є ліцензованою версією препарату AstraZeneca (AZN.L). Цю версію розробили в Інституті Серум, який є найбільшим виробником вакцин у світі.

Читайте також: Рекордна кількість COVID-щеплень: Кузін заспокоює – вакцини вистачить

Як повідомлялося, Індія припинила постачати вакцини за програмою COVAX у квітні, заявивши, що має в першу чергу вакцинувати власне населення.

Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-