Байден назвав контрзаходи проти хакерів REvil меседжем для Путіна

Байден назвав контрзаходи проти хакерів REvil меседжем для Путіна

Укрінформ
Глава Білого дому Джо Байден заявив, що запровадження правоохоронними органами США дій проти хакерської організації REvil є підтвердженням для президента РФ Володимира Путіна, що США мають серйозні наміри протистояти кіберзлочинцям.

Про це йдеться в заяві президента США, оприлюдненій у понеділок на сайті Білого дому, повідомляє Укрінформ.

«Коли я зустрічався з президентом Путіним у червні, я чітко дав зрозуміти, що Сполучені Штати вживатимуть заходів для притягнення кіберзлочинців до відповідальності. Це те, що ми зробили сьогодні»,- наголосив Байден.

Він підкреслив, що його уряд США робитиме все, щоби припинити зловмисну ​​кіберактивність, підвищити стійкість власних комп’ютерних систем, подолати зловживання хакерами-здирниками віртуальною валютою. Крім того, США разом з міжнародними партнерами докладатимуть зусиль, щоби порушити екосистему, у якій існують та здійснюють свою приховану активність хакерські угруповання.

Читайте також: Хакери з Росії атакували у США Національну стрілецьку асоціацію - ЗМІ

Президент США зауважив, що багато чого зроблено, але потрібно ще докласти чимало зусиль. «Моя адміністрація продовжить застосовувати всі доступні нам інструменти для захисту американського народу та американських інтересів від кіберзагроз», - наголосив президент США.

Як повідомляв Укрінформ, правоохоронні структури США вилучили з криптовалютних рахунків близько $6 мільйонів, сплачених хакерам REvil у якості викупу. Крім того, Міністерство фінансів США запровадило санкції проти двох громадян Росії й України, а також їхніх криптоактивів через участь у зловмисній кібердіяльності угруповання REvil.

Минулого тижня Держдепартамент США оголосив про багатомільйонні винагороди за інформацію, яка наведе на керівників пов’язаного з Росією хакерського угруповання DarkSide, що діяло проти США та їхніх союзників.

Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-