Мігранти штурмують кордон під контролем білоруських силовиків - Міноборони Польщі

Мігранти штурмують кордон під контролем білоруських силовиків - Міноборони Польщі

Відео
Укрінформ
Спроби силового прориву польсько-білоруського кордону мігрантами з півдня відбуваються під контролем білоруських силовиків.

Про це у Твітері інформує Міністерство національної оборони Польщі, передає Укрінформ.

"Усі дії мігранітів відбуваються під пильним оком і контролем білоруських солдатів", - йдеться у повідомленні, до якого прикріплено відповідне відео.

У двох інших відеороликах Міноборони Польщі демонструє, як мігранти намагаються перерізати колючий дріт на кордоні за допомогою спеціальних ножниць, а також нищать загородження лопатами.

Читайте також: Польща привела війська на кордоні з Білоруссю у бойову готовність

Речниця Підляського відділу Прикордонної служби Польщі Катажина Зданович під час пресконференції у понеділок повідомила, що до польського кордону територією Білорусі організовано переміщалися кілька тисяч мігрантів. Натомість біля кордону у районі прикордонного переходу у Кузниці зафіксовано лише кількасот із них.

За її словами, частина з них намагалася силоміць перетнути кордон також в іншому місці – поблизу населеного пункту Половце. Зданович підкреслила, що станом на сьогодні кордон в Підляському воєводстві РП захищають 2 тис. прикордонників, 8 тис. військовослужбовців і кількасот поліцейських, і цього зараз "цілком достатньо".

Читайте також: Мігранти з Білорусі намагалися прорватися в Польщу через кордон

Тим часом, невелика група мігрантів дійшла до польського прикордонного пункту Кузниця, але польські прикордонники не впускають їх на територію країни.

У Варшаві після засідання урядового кризового штабу за участю силовиків під головуванням прем’єр-міністра країни Матеуша Моравецького в Бюро національної безпеки РП розпочалася зустріч прем'єра, профільних міністрів та силовиків за участю президента Анджея Дуди.

Як повідомлялося, війська трьох бригад територіальної оборони Польщі приведено у підвищену готовність до дій упродовж шести годин.

Лідери опозиційних партій закликали у понеділок владу скликати з цього приводу Раду нацбезпеки країни країни, ініціювати позачергове засідання Європейської ради та звернутися до НАТО для проведення консультацій відповідно до 4-ї статті Вашингтонського договору.

Міграційна криза на білорусько-польському кордоні триває із серпня. Польща звинувачує Білорусь у спеціально створеному міграційному тиску у рамках ворожих гібридних дій проти Польщі та ЄС.

Фото: Agencja Wyborcza.pl

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-