Талібан заявляє, що почав вакцинацію дітей від поліомієліту

Талібан заявляє, що почав вакцинацію дітей від поліомієліту

Укрінформ
В Афганістані почалася чотириденна кампанія з вакцинації дітей від поліомієліту, аби покращити імідж режиму на Заході.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Sky News із посиланням на заяву міністра охорони здоров’я Афганістану, доктора Каландара Ібада.

«Без жодного сумніву, поліомієліт – це хвороба, яка без належного лікування або вбиватиме наших дітей, або залишить їх жити з інвалідністю, тож у цьому випадку єдиний шлях запобігти цьому – це вакцинація», - заявив міністр охорони здоров’я в уряді Талібану.

Приблизно 10 мільйонів афганських дітей віком до 5 років отримають щеплення протягом кампанії вакцинації, яка має початися в понеділок.

ЗМІ зазначає, що такі заяви урядовців Талібану свідчать про намагання радикального руху легітимізувати свій уряд та продемонструвати готовність співпрацювати з міжнародними організаціями. Завдяки цьому Талібан зможе залучати кошти західних держав як гуманітарну допомогу.

Як повідомлялося, раніше Талібан неодноразово забороняв щеплення. Багато радикальних проповідників фундаменталістсьского руху заявляли, що вакцини, нібито, суперечать ісламу, а вакцинатори – це шпигуни Заходу.

Через ці проповіді та погрози з боку Талібану з 2018-го року вакцинація від поліомієліту фактично не проводилося, щеплення не отримали приблизно 3,3 мільйона дітей. Станом на сьогодні Афганістан та сусідній Пакистан – це єдині країни у світі, де регулярно трапляються випадки захворювань поліомієліту.

Читайте також: Лідер Талібану вперше з'явився на публіці

Після виведення військ міжнародної коаліції з Афганістану таліби 15 серпня вранці оточили Кабул та почали без бою заходити до столиці країни. Згодом Талібан заявив, що контролює усю територію країни, а 19 серпня проголосив створення Ісламського емірату Афганістан.

Поліомієліт — гостра інфекційна хвороба, зумовлена поліовірусом, яка спричиняє інвалідність і є небезпечною для життя. Поліовірус передається від людини до людини через фекалії та слину, найчастіше — через брудні руки, інфіковану їжу, воду, — та розмножується в кишківнику. Параліч — найважчий симптом, пов’язаний із поліомієлітом, оскільки він може призвести до постійної інвалідності та смерті. Єдиний спосіб убезпечитися від наслідків хвороби — це вакцинація, оскільки специфічного лікування не існує.

Фото: Радіо Свобода

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-