Суд над ексгубернатором Нью-Йорка відклали через «дефектно» складений позов

Суд над ексгубернатором Нью-Йорка відклали через «дефектно» складений позов

Укрінформ
Судове засідання у справі обвинувачення ексгубернатора штату Нью-Йорк Ендрю Куомо було відкладено після того, як прокурор округу Олбані Девід Соарес повідомив суду, що скарга на сексуальні злочини «потенційно дефектна».

Про це передає Укрінформ з посиланням на CNBC.

Прокурор заявив у міському суді Олбані, що скаргу оформлено неналежним чином в середині розслідування, яке проводить його офіс, і що з неї вилучено ключові свідчення жертви.

Скаргу було подано наприкінці жовтня, через два місяці після того, як Куомо пішов у відставку з посади губернатора Нью-Йорку. Перед тим генпрокурор штату Летиція Джеймс оприлюднила доповідь, що містить численні звинувачення в сексуальних домаганнях від майже десятка жінок.

Читайте також: На ексгубернатора штату Нью-Йорк подали до суду за сексуальний злочин

63-річного Куомо звинуватили в «доторканнях» сексуального характеру, і разі визнання його винним йому загрожує до року тюремного ув’язнення або до трьох років умовного терміну.

Колишній губернатор мав був постати перед судом 17 листопада. Але засідання перенесли на 7 січня.

«На жаль, матеріали цієї справи потенційно дефектні», - зазначив Соарес. Зокрема, «поліцейський-скаржник не включив до скарги заяви жертви під присягою, щоб можна було розпочати судовий процес за цими документами», - ідеться в поясненні прокурора.

Читайте також: Губернатор штату Нью-Йорк іде у відставку через звинувачення у сексуальних домаганнях

Як повідомляв Укрінформ, у серпні демократ Куомо подав у відставку з посади губернатора штату Нью-Йорк, який очолював протягом десяти років. Прокуратура висунула йому обвинувачення в сексуальних домаганнях до 11 жінок, зокрема його підлеглих. Якби Куомо залишився на своїй посаді, то міг бути усунутий шляхом імпічменту законодавчими зборами штату.

Читайте також: Губернатором штату Нью-Йорк уперше стала жінка

Куомо неодноразово відкидав закиди в сексуальних домаганнях. За його словами, він припускався помилок, але серйозніші звинувачення не відповідають дійсності.

Фото: AP Photo/Mary Altaffer

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-