США розпочнуть масштабну кампанію вакцинації дітей наступного тижня – Байден

США розпочнуть масштабну кампанію вакцинації дітей наступного тижня – Байден

Укрінформ
Президент США Джо Байден заявив, що повноцінна кампанія вакцинації дітей розпочнеться з наступного тижня, яка охопить 28 мільйонів маленьких пацієнтів.

Про це він сказав під час телезвернення в середу з Білого дому, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Упродовж місяців ми планували та готувалися до вакцинації наших дітей. Наша програма активізується цього тижня, і щодня відправлятиметься (по країні – ред.) дедалі більше доз, щоби ми змогли запустити її на повну наступного тижня», - заявив президент США.

Він повідомив, що в країні для імунізації маленьких дітей розгортається 20 тисяч пунктів, що дозволить щепити близько 28 мільйонів нових пацієнтів.

«Це, в тому числі, місця, які батьки добре знають і яким довіряють – їхні місцеві аптеки, їхні педіатри, сімейні лікарі та дитячі лікарні», - уточнив Байден.

Президент підкреслив, що затверджена вакцина є безпечною та ефективною.

Читайте також: Австрія оновила правила в‘їзду, для українців лишила без змін

«Тому вакцинуйте своїх дітей, щоби захистити себе, захистити інших, зупинити поширення вірусу та допомогти нам подолати цю пандемію», - наголосив президент США.

Як повідомляв Укрінформ, у вівторок американський регулятор, Центри з контролю та профілактики захворювань (CDC) остаточно рекомендував застосування в США вакцини від COVID-19 виробництва Pfizer/BioNTech для дітей від п’яти до 11 років. Дітей щепитимуть двічі з інтервалом у три тижні, однак, на відміну від дорослих, зменшеними дозами.

Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-