У Бельгії – обшуки на трьох військових базах у справі про тероризм

У Бельгії – обшуки на трьох військових базах у справі про тероризм

Укрінформ
Правоохоронці Бельгії провели поліцейський рейд та обшуки на трьох військових базах країни та у приватних помешканнях військовослужбовців у розслідуванні справи про поширення закликів до тероризму та ультраправих ідей.

Як повідомляє Укрінформ, про це у середу розповідає бельгійське видання VRT.

«Поліція провела рейди на трьох військових базах Бельгії та у восьми приватних помешканнях в рамках прокурорського розслідування щодо ймовірних закликів до здійснення терористичних актів», - йдеться у повідомленні.

Зокрема, поліцейські рейди були проведені у Королівській школі сержантів у місті Сант-Труйден (Sint-Truiden), провінція Лімбург, та на двох військових базах у провінціях Фламандський Брабант та Намюр. Слідчі шукали ознаки поширення матеріалів ультраправого спрямування, що могли підштовхувати людей до скоєння терористичних актів. Наразі за підсумками рейду та обшуків арештів не відбулося, хоча у кількох осіб в рамках розслідування були вилучені мобільні телефони.

Читайте також: У Бельгії затримали понад 60 осіб під час спецоперації проти торгівлі наркотиками

За інформацією іншого бельгійського видання The Brussels Times, прокурорське розслідування відбувається в рамках так званої справи Конінга, професійного військового, який у травні полишив місце служби зі зброєю та виступив з погрозами на адресу певних публічних осіб.

За інформацією видання, так званий 1-й Комітет Бельгії (постійно діюча структура з нагляду за діяльністю органів розвідки та безпеки – ред.) у червні оприлюднив доповідь, відповідно до якої Конінг не був позбавлений доступу до військових об’єктів, незважаючи на те, що тривалий час перебував під моніторингом спеціальних служб та навіть отримав класифікацію «загрози 3-го ступеня».

Ця доповідь наголосила на «незадовільному обміні інформацією та браку чіткої політики щодо екстремізму» в межах військових спеціальних служб.

Читайте також: Держзрада, шпигунство і тероризм: з початку року відкрили понад 100 кримінальних справ

Як повідомлялося, ветеран збройних сил Бельгії, професійний військовий Юрген Конінг у травні поточного року зник зі зброєю та набоями з тренувального центру. Він погрожував здійснити самосуд по відношенню до певних урядовців та відомих публічних осіб. Тоді в країні проводилася масштабна пошукова операція, що тривала більше місяця. В результаті військовослужбовець був знайдений уже мертвим, за повідомленнями правоохоронців, із ознаками самогубства.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-