На виборах мера Нью-Йорка перемагає афроамериканець Ерік Адамс

На виборах мера Нью-Йорка перемагає афроамериканець Ерік Адамс

Укрінформ
На виборах мера Нью-Йорка, що відбулися у вівторок, перемагає кандидат від демократів, президент району Бруклін, колишній поліцейський 61-річний афроамериканець Ерік Адамс.

Про це передає кореспондент Укрінформу.

Після закриття виборчих дільниць о 21:00 відповідно до оновлюваних даних станом на 21:30 за нього проголосували понад 70% виборців. Його суперник від республіканців, засновник організації «Ангели-хранителі» та ведучий радіо-шоу 67-річний Кертіс Сліва, який має польське коріння, набирає близько 20%.

Нинішній мер Білл де Блазіо відбув на посаді мера два терміни й не міг брати участі у виборах.

Адамс, який будував кампанію на питаннях громадської безпеки, реформи правоохоронної системи, справедливості та соціального захисту, користується великою популярністю в місті, що традиційно голосує за демократів.

Читайте також: Прем'єр Північної Македонії оголосив про відставку

Він позиціонував себе як виходець з народу й наголошував, що представники великого бізнесу мають відіграти важливу роль у відновленні міста.

У вівторок після голосування у Брукліні Адамс витирав сльози перед телекамерами.

«Оскільки я стою тут, то і звичайні нью-йоркці зрозуміють, що вони теж заслуговують на право твердо стояти в цьому місті», - сказав він.

Сліва також приділяв велику увагу громадській безпеці та розв’язанню проблеми бездомних.

Його кампанія відзначалася витівками та ексцентричністю і привертала більше уваги, ніж його політична позиція, відзначає «Нью-Йорк таймз»

Його похід на виборчу дільниці у вівторок переріс у скандал, коли він спробував узяти з собою на голосування одну зі своїх численних кішок, а потім побився зі співробітниками виборчої комісії, котрі попросили його зняти червону агітаційну куртку (символ Республіканської партії), вважаючи її порушенням правил виборної агітації.

Сліва у своїй кампанії намагався використати роздратування деяких городян обов’язковою вакцинацією та необхідністю пред’являти посвідчення про щеплення у багатьох закладах міста.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-